Ingrediënten
8 blaadjes gelatine
125 gr ongezouten roomboter
250 bastognekoekjes
4 limoenen
150 ml Boomsma Limoenlikeur
500 ml volle Franse kwark
250 gr mascarpone
175 gr witte basterdsuiker
Bereiding
Voor het maken van deze taart heb je een keukenmachine en een springvorm nodig van Ø 24 cm.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Smelt de boter en maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng dit met de koekkruimels. Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet vervolgens in de koelkast.
Rasp de schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Doe het limoensap met de limoenlikeur in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen.
Meng de kwark met de mascarpone en de suiker in een grote kom. Voeg het limoenmengsel toe en schenk in de springvorm. Laat de kwarktaart 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met het limoenrasp.
ben je 18 jaar of ouder?
Je bent helaas te jong om deze website te mogen bezoeken.