Wat doen we dit jaar met kerst? Helaas kunnen we je met de invulling van een volledig vier gangen diner niet helpen maar met de afsluiters en desserts uiteraard wel! Onze likeuren lenen zich daar namelijk perfect voor. Wij hebben de vier lekkerste en meest feestelijke voor je op een rijtje gezet
Espresso Martini met Koffielikeur
Giet de espresso samen met de koffielikeur en de vodka in een shaker met ijs. Shake krachtig tot de shaker goed koud wordt. Schenk uit zonder ijs in een martiniglas. Garneer met de koffieboontjes.
Bellini met Vlierbessenlikeur
Schil de perzik. Snijd het vruchtvlees in partjes en blend ze samen met de vlierbessen en de overige ingrediënten (niet de prosecco).
Vul het mixglas met ijsblokjes. Voeg de mousse van perzik en vlierbessen toe. Doe er langzaam de prosecco bij. Kies voor 1 deel mousse en twee delen prosecco. Roer alles langzaam door elkaar.
Deze cocktail wordt dubbel gezeefd, met een gewone en fijne zeef. Op die manier komen er geen schillen van de vlierbessen in het glas. Giet dan de cocktail langzaam in een champagneglas.
Scroppino met Limoenlikeur
Zet de prosecco, limoenlikeur en champagneglazen een paar uur van tevoren in de koelkast. Doe het sorbetijs in een kom. Klop met een mixer (of in een blender) beetje bij beetje de prosecco en de limoenlikeur erdoor. Schenk de scroppino in feestelijke flûte glazen en garneer met een schijfje limoen en een muntblaadje.
Sorbet ijs met Bramenlikeur
Serveer een bolletje sorbetijs als verfrissend tussengerecht, tussen voor-en hoofdgerecht om de smaak te neutraliseren, of presenteer als een heerlijk fruitig nagerecht.
Verwarm water en suiker onder af en toe roeren tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel afkoelen. Vermeng de suikeroplossing met evenveel Bramenlikeur en het citroensap. Maak hiervan in een ijsmachine een zachte sorbet of schenk het mengsel in een diepvriesdoos en laat het in ca. 3 à 4 uur bevriezen. Garneer het ijs bij het opdienen met wat bramen.
Je bent helaas te jong om deze website te mogen bezoeken.