In iedere aflevering van Samen Eten kook ik een bijzonder gerecht bij mensen thuis. Gerechten met een verhaal of herinnering, die te mooi zijn om niet te delen.
De bitterbal, opgenomen in het immaterieel erfgoed van Nederland. En terecht, want bitterballen eten hoort echt bij Nederland en ik persoonlijk zou me geen leven kunnen voorstellen zonder bitterballen.
Met dat laatste is Ilona het hartgrondig met me eens. Vroeger liet ze haar moeder bitterballen bakken om deze naar school te brengen als traktatie (geniaal idee natuurlijk), ze heeft circa drie vriezers vol met de meest geweldige zelfgemaakte bitterballen en schreef Het Bourgondische Bitterballenboek met alle stappen en tips voor het maken van bitterballen, inclusief 30 recepten met vlees-, vis- en vegavulling.
Ik vond het reden genoeg om naar Tilburg af te reizen om samen met deze goedlachse lekkerbek bitterballen te maken. Ze leerde me alles over het maken van de vulling (oftewel de salpicon) en het portioneren, rollen, paneren en bakken van de bitterballen.
ben je 18 jaar of ouder?
Je bent helaas te jong om deze website te mogen bezoeken.